• 1. Britanicasmall
 • 3. ThinkleStarssmall
 • Purple Cow
 • AkashaLogoo
 • 5. FMsmall
 • 6. Freshsmall
 • 7. Melody [Converted]smallАз и морският свят

Конкурс за детска рисунка

През 2022 г., в периода 7 септември  1 ноември, ще се проведе осмото издание на традиционния национален конкурс за детска рисунка на BRITANICA. С всяка от темите на нашите конкурси се стремим да научим децата да бъдат мислещи, знаещи, отговорни и ги стимулираме да дават воля на въображението си.

Мило дете, нарисувай чудния морски свят такъв, какъвто е в твоите очи. Ако желаеш, можеш да изобразиш и себе си сред морските обитатели, или можеш да ни покажеш как би им помогнал да живеят щастливо и спокойно, без да са застрашени от замърсяването на водите. С настоящото издание на конкурса поставяме пред теб темата за опазването на водната шир, защото тя е огромна част от нашия общ дом – Земята, за чието бъдеще всички носим отговорност!

Очакваме рисунката ти с нетърпение!

 KartinkaKomiksVariant

Участие в конкурса

Всяко дете може да участва само с една индивидуална авторска рисунка, на която да изобрази своята представа за морския свят и ако желае – и себе си сред обитателите на морето и океана. В рисунката си може да представи и темата за опазването на световния океан – за отговорността, която всички ние носим, и за начините, по които можем да се погрижим за водната шир и нейните обитатели.
Рисунката трябва да бъде на лист с формат А4 (или лист от стандартен блок или скицник), допуска се и формат А3. Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

Срок и изпращане на рисунките

Рисунки се приемат от 7 септември до 1 ноември 2022 година. Творби, донесени на място, получени по имейл или по пощата с клеймо след крайната дата, не участват в конкурса.

Рисунката и придружаваща Декларация можете:

да изпратите по пощата на адрес: София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за BRITANICA.

да донесете на място в удобен за Вас филиал на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас.

да изпратите онлайн (снимана с телефон или камера или сканирана с високо качество) на имейл: britanica.konkurs@gmail.com - рисунките в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество на дневна светлина и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

 

 

Данни на детето

На гърба на рисунката (в долния ляв ъгъл) напишете с печатни букви:

• име на рисунката;
• три имена на детето;
• пълно име на учебното заведение;
• населено място.

Родителят/настойникът разпечатва, попълва и подписва Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. Декларацията трябва да се залепи с лепило или да се прикачи с телбод към гърба на рисунката, или да се изпрати като прикачен файл в имейла (при изпращане онлайн).
Рисунки с непълни данни или непридружени от Декларация няма да бъдат допуснати за участие в конкурса.

Ние живеем във водата

Морски обитатели

DolphinДелфин

"Аз съм делфин. Звучи нескромно, но сигурно сте чували за мен, че съм много умен и добър. Макар да ви приличам на риба, аз не съм риба, а бозайник! Мога да чувам изключително добре и да скачам високо над водата! Когато спя, винаги държа едното си око отворено, за да се пазя от врагове. Ние, делфините, си имаме имена и можем да извикаме нашите близки и приятели с тях. Мога да се сприятелявам и с хората и да им помогна при нужда, например да изплуват и да се спасят, ако са попаднали сред бурните вълни."

TurtleМорска костенурка

"Аз съм морска костенурка и моите предшественици са най-древните влечуги на Земята. Моят вид съществува от над 100 милиона години. Живели сме още по времето на динозаврите! Вместо крака имам плавници и мога да преплувам цял океан. Не мога да дишам под водата, но пък след като си поема въздух, мога да се гмурна и да задържа дъха си за дълго време! Моят вид е застрашен. Като всички морски същества страдам заради замърсяването на световния океан. Моля, грижете се за чистотата на моя дом, за да можем всички да живеем щастливо!"

ClownfishРиба клоун

"Аз съм риба клоун. Живея в топлите плитки океански рифове в симбиоза с друго животно – морската анемония. Тя е неподвижна и има много пипала, които са отровни за другите риби, но не и за мен. Анемонията ми осигурява дом и защита, а аз ѝ се отблагодарявам, като я почиствам. Има 28 различни вида риби клоуни. Ние сме сред най-известните обитатели на Големия бариерен риф, който се намира край Австралия, и който е дом на 1500 вида риби. Рифът и всички, които живеем в него, сме уязвими от човешката дейност и измененията в климата."

CrabМорски рак

"Аз съм морски рак. Моят скелет се намира отвън, той е моята черупка. Имам десет крака, два от които са огромни щипки. Ходя настрани, но мога да ходя и назад. С другите раци си говорим, като размахваме щипки и тракаме с тях. Можете да срещнете различни видове раци навсякъде в океанските зони: и сред скалите – далеч от водата, и под леда в Антарктида, и в горещите извори на океанското дъно."

OtterМорска видра

"Аз съм морска видра и се гордея с моята козина, която е изключително гъста, топла и водоустойчива. Прекарвам целия си живот в океана и съм съвършен плувец. С моите приятели и роднини – другите морски видри, обичаме да се събираме на групи и да си лежим по гръб във водата. Така можем и да спим, и да ядем, като използваме коремчетата си за "масички". А когато спим, се държим за лапичките, за да не ни отнесе течението."

OctopusОктопод

"Аз съм октопод. Имам осем пипала, три сърца и синя кръв. Смятат ме за най-умното животно сред безгръбначните. Имам много начини за защита от врагове. Например мога да сменям цвета си, за да стана незабележим, както и да изпускам „мастило“ във водата, което ме скрива от преследвачите. Нямам скелет и кости и мога да минавам през много тесни отвори. Мога да се уча от по-възрастните октоподи и да имитирам поведението на други животни, като змиорките, отново с цел самозащита.“

Награди

II място (3.-4. гр.)
DGVtoroMqsto
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и шапка
 • Настолна образователна игра „Оптични илюзии“, осигурена от The Purple Cow
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause
I място (3.-4. гр.)
DGPurvoMqsto
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Обучение по сърф в Akasha Surf School – 2 часа, и детскo пончо за сърф
 • „Светът на животните“ – образователна игра, осигурена от Thinkle Stars
 • Цветни моливи и други творчески материали, осигурени от Erich Krause
III място (3.-4. гр.)
DGTretoMqsto
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и книга с воден герой
 • Настолна образователна игра „Пиратско съкровище“, осигурена от Thinkle Stars 
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause

Награди

II място (1.-2. кл.)
DGVtoroMqsto
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и шапка
 • Настолна образователна игра „Младият оцеляващ“, осигурена от The Purple Cow
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause
I място (1.-2. кл.)
DGPurvoMqsto
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Обучение по сърф в Akasha Surf School – 2 часа, и детскo пончо за сърф
 • „Крачун и Малчо“ – образователна математическа игра, осигурена от Thinkle Stars
 • Цветни моливи и други творчески материали, осигурени от Erich Krause
III място (1.-2. кл.)
DGTretoMqsto
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и книга с воден герой
 • Настолна образователна игра „Държави, знамена и други“, осигурена от The Purple Cow 
 • Творчески материали, осигурени от Erich Krause

Организатор на конкурса

BRITANICA е образователен център, в който от 1999 година насам правим това, което най-много обичаме – предаваме знания по английски с много любов. Ние сме оторизиран изпитен център на Cambridge Assessment English, part of University of Cambridge.
Наша мисия е да помогнем на учениците да овладеят английския език на най-високо ниво и да развият силните си страни и качества, така че да пораснат като успешни млади хора.

BRITANICA

   150britanicacircle

Повече за нашите

Партньори


Партньори – награден фонд

Сърф училище „Акаша“ е мястото, където всеки може да се запознае с богатството на водните спортове – уиндсърф, сърф, SUP, кайтсърф, скимборд, плуване, SUP йога. Училището е основано от бившите олимпийски и национални състезатели по уиндсърф – Йоан Колев и Илияна Стоилова. Училището организира сърф лагери за деца и възрастни, раполага със специално подбрана екипировка и квалифицирани треньори в отделните дисциплини. Има дългогодишен опит в обучението на хора със специални нужди и разполага с адаптирана спортна екипировка за хора с двигателни затруднения. 

AkashaLogoo.jpg
Akasha Surf SchoolОсновен партньор

С Thinkle Stars играеш, за да знаеш! Thinkle Stars представя най-голямото портфолио от образователни играчки на български език за деца от 1 до 12 години. Интерактивните играчки за малчугани развиват мисленето, логиката, любопитството и концентрацията. Помагат на децата да научат повече за буквите, числата, животните, цветовете, формите, професиите, предметите от заобикалящия свят и още много. Настолните състезателни игри пък са подходящи за цялото семейство. Играейки заедно научаваме много за Земята и космоса, културата, спорта и логиката.

150tinkle
Thinkle Stars Партньор  награден фонд

The Purple Cow е компания, която разработва и произвежда игри за децата в над 30 страни по света. Основана е през 2000 г. в Австралия. Целта на марката е да направи нещо специално за децата, нещо, което би било достатъчно привлекателно отвътре и отвън, за да ги откъсне, дори временно, от екрана на компютъра, смартфона или телевизора. Това не е лесна задача! Затова тяхното съдържание разширява хоризонтите на малчуганите, разпалва любопитството им и най-важното е ЗАБАВНО, ЗАБАВНО, ЗАБАВНО.

purplecowsquare.png
The Purple Cow Партньор награден фонд

Erich Krause е една от най-известните търговски марки, която произвежда широка гама от продукти: офис консумативи, продукти за творчество, чанти и раници и др. Всички те са произведени от висококачествени суровини, безвредни за потребителите и лесни за употреба. Детските продукти за творчество са нетоксични, с много природни компоненти, съобразени с възрастта и развитието на малчуганите. Качествените боички, флумастери и моливи правят рисунките им ярки и пъстри, с наситени цветове, които дълго време не избледняват, благодарение на специалните компоненти, които осигуряват UV защита на всички рисунки.

Erich Krause Партньор  награден фонд

Медийни партньори

Радио Melody предлага на аудиторията както съвременни парчета, така и музика от 60-те години на 20 век. Песните от последните няколко десетилетия са залог за успех сред слушателите. Добре подбраната музикална селекция сплотява различни поколения и създава музикални „мостове“ между тях. Melody е предпочитано радио за широк кръг от меломани в поп-мелъди стила и класическите БГ хитове. Melody е синоним на забавна и актуална музика, която може да накара всеки да се пораздвижи дори и в най-студения и дъждовен ден! Неслучайно мотото на медията е „Всяка песен има история с теб!“

150 melody
Радио Melody Медиен партньор

Радио FM+ е първото частно радио и марка, наложила модерното радио звучене в България. В ефира на FM+ звучи стилна селекция от поп, соул, поп-рок и R'n'B музика от 90-те години до днес. Акцент в дейността на медията са социалните каузи и ивенти, които традиционно организира. „Убий скоростта, спаси дете“ апелира към повишено внимание към децата на пътя, като напомня на шофьорите за отговорността, която поемат, сядайки зад волана. Кампанията и събития като „1 юни - Празник на детските усмивки“ и „Будител на годината“ доказват силата и професионализма на медията вече повече от 26 години.

150fm
Радио FM+ Медиен партньор

Radio FRESH! e любимото радио и изборът на модерните хора. В неговия ефир звучат най-актуалните хитове от световната и българската сцена. Радиото залага на максимата: “Повече музика, по-малко говор.” Свежите водещи акцентират на актуална информация от света на музиката, шоубизнеса и модерните технологии. През годините Radio FRESH! печели множество признания: отличието „My love marks”, на което е носител цели четири пъти, и наградата „Златен чадър” на международния медиен фестивал MediaMixx в Албена. А най-голямото признание е това на феновете - радиото има над 320 000 последователи в социалните мрежи.

150fresh
Радио FRESH! Медиен партньор
Представителите на нашето

Жури

Стела Терзиева

BRITANICA

AkashaladyИлияна Стоилова

Акasha Surf School

juri RadКалина Стефанова

Радио FM+

Пълните

Условия за участие в конкурса


1. С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите правила на Конкурса. Заявявайки желанието си за участие в Конкурса, родителите и/или попечителите на участника декларират, че ясно и напълно са разбрали и приели условията за участие.

2. В Конкурса могат да участват всички деца в следните две възрастови групи:
- деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище
- деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище
с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

3. Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) индивидуална авторска рисунка. Ако рисунката се изпраща по пощата, тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Ако рисунката се изпраща в дигитален формат, тя трябва да е сканирана или заснета с високо качество.

4. Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 7 септември 2021 г. до 1 ноември 2022 г. Рисунки, получени по имейл след 1 ноември 2022 г. не участват в Конкурса. Рисунки, изпратени по пощата с пощенско клеймо след 1 ноември 2022 г., не участват в Конкурса.

5. Рисунките се подават по един от следните начини:
5.1. По пощата на адрес: BRITANICA, гр. София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет. 1.
5.2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в гр. София или страната:
5.2.1. BRITANICA Бели брези, гр. София, ул. „Хайдушка гора“ №48Б, 02 4666 500;
5.2.2. BRITANICA България, гр. София, бул. „България“ №53, ет.3, 02 4666 570;
5.2.3. BRITANICA Орлов Мост, гр. София, ул. „Тулово“ №7, 02 4666 520;
5.2.4. BRITANICA Лозенец, гр. София, ул. „Голо Бърдо“ №22, 02 4666 525;
5.2.5. BRITANICA Плиска, гр. София, кв. „Изток“, бл.5 , 02 4666 530;
5.2.6. BRITANICA Гео Милев, гр. София, ул. „Едисон“ №47, 02 4666 536;
5.2.7. BRITANICA Мадрид, гр. София, ул. „Константин Фотинов“ №2, 02 4666 545;
5.2.8. BRITANICA Прага, гр. София, бул. „Прага“ №18, 02 4666 510;
5.2.9. BRITANICA Люлин, гр. София, бул. „Царица Йоанна“ №57, ет. 2, 02 4666 560;
5.2.10. BRITANICA Младост 1, гр. София, ул. „Йерусалим“, бл.12, 02 4666 550;
5.2.11. BRITANICA Младост 2, гр. София, бул. „Андрей Ляпчев“ №74, 02 4666 565;
5.2.12. BRITANICA Ситняково, гр. София, бул. „Шипченски проход“ 5, ет. 2, 02 4666 575;
5.2.13. BRITANICA Пловдив, гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ №2, 032 599 520;
5.2.14. BRITANICA Бургас, гр. Бургас, ул. „Патриарх Евтимий“ №26, 056 999 810;
5.2.15. BRITANICA Севастопол, гр. Варна, бул. „Княз Борис I“, №53, 052 999 600;
5.2.16. BRITANICA Чайка, гр. Варна, ж.к. „Чайка“, бл. 68, партер, 052 999 605.
5.3. В дигитален формат на имейл britanica.konkurs@gmail.com – рисунките, изпратени в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество на дневна светлина и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

6. Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
6.1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 / 21 см) или лист от стандартен блок или скицник за рисуване (23 / 32 см). Допускат се и рисунки в размер А3.
6.2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
6.3. Да изобразяват морето и неговите обитатели, при желание – и самото дете може да бъде герой в картината и/или може да посвети картината на темата за това как хората можем да се погрижим за чистотата на морския свят.
6.4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл), изписани с печатни букви, да бъдат нанесени следните данни:
- име на рисунката;
- три имена на детето;
- пълно име на учебното заведение;
- населено място.

Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. При изпращане на снимка на рисунката по имейл прикачете принтираната, попълнената и подписаната Декларация. Рисунки с непълни данни няма да бъдат допускани за участие в конкурса.

7. За целите на Конкурса BRITANICA може да събира, обработва, използва и съхранява лични данни за участниците в Конкурса и техните родители/настойници. При участие в Конкурса родителите/настойниците предоставят доброволно необходимите лични данни и се съгласяват да бъдат ползвани и съхранявани съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

8. С участието си в Конкурса всеки участник, съответно родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:
8.1. Представената рисунка е създадена единствено от автора – участник в Конкурса;
8.2. Рисунката не съдържа неприлично, провокативно или друго, предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

9. Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2023 г.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

10. Всяка рисунка се оценява поотделно от тричленно жури, в чийто състав влизат представители на BRITANICA, Akasha Surf School и Fresh Radio Group.
Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез обаждане на посочените от тях телефонни номера. Организаторите на конкурса ще използват електронни снимки на рисунките на децата, класирани в Топ 20 във всяка от двете възрастови категории, както и техните име и фамилия, години и име на населените места, от които са децата, с цел публичното обявяване на резултатите от конкурса в сайта и Facebook страницата на конкурса, както и в тези на организатора и на партньорите в конкурса, ако родителите са дали съгласие използваните за целта лични данни на децата им да бъдат публикувани по описания в Декларацията начин.
Партньорите на конкурса са: Akasha Surf School, Thinkle Starts, The Purple Cow, Erich Krause, Radio Fresh Group.

11. Журито определя победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т. 4) – през месец ноември, и ги обявява през месец декември 2022 г.

12. Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) в две възрастови категории (деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище и деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

13. 20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище и деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба, ако родителят е дал съгласие използваните за целта лични данни на детето да бъдат публикувани по описания в Декларацията начин.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

14. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група – деца в 3-та и 4-та група на детската градина или в предучилищна в училище, получават:

14.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 2 часа, и детскo пончо за сърф; настолна образователна игра („Светът на животните“, 6+ години), осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

14.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и шапка за сърф; настолна образователна игра („Лаборатория на лудия учен: Оптични илюзии“, 6+ години), осигурена от The Purple Cow; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

14.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и детска книга с воден герой, осигурени от Akasha Surf School; настолна образователна игра („Пиратско съкровище“, 5+ години), осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

15. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група – дeца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:

15.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 2 часа, и детскo пончо за сърф; настолна образователна игра („Крачун и Малчо“, 7+ години), осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, пластилин и блок за рисуване, осигурени от Erich Krause.

15.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и шапка за сърф; настолна образователна игра /„Лаборатория на лудия учен: Младият оцеляващ“, 8+ години/, осигурена от The Purple Cow; цветни моливи, пластилин и блок за рисуване, осигурени от Erich Krause.

15.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и детска книга с воден герой, осигурени от Akasha Surf School; настолна образователна игра („Гледай си работата: Държави, знамена и други“), осигурена от The Purple Cow; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.


16. Всеки от участниците в Конкурса, класиран от 4-то до 20-о място, в една от двете възрастови категории, общо 34 деца, получава грамота и поощрителни предметни награди, осигурени от BRITANICA, Akasha Surf School, The Purple Cow и Erich Krause.

17. Годишният и летният курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат в присъствена форма във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org/britanica-offices) или (при желание или липса на възможност за присъствие на детето) в онлайн форма, без значение от местоживеенето. Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Годишните курсове се усвояват в учебна 2023/2024 година, а летните курсове – през юни или юли 2023 г. Наградите не включват учебници и учебни помагала за курсовете.

17.1. Часовете по сърф, осигурени от Akasha Surf School (https://akashasurf.com/), ще се проведат в България, на Черноморието или на друг воден басейн, което ще бъде уточнено допълнително. Часовете по сърф не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Часовете се усвояват от 15 май до 15 септември 2023 г. Наградите включват необходимата екипировка за провеждането на часовете и персонален инструктор.
Отговорността за сигурността на децата е на родителите и екипа на Akasha Surf School.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

18. Участниците приемат, че Конкурсът се подчинява на и се урежда от законите на Република България. В случай на спорове ще се прилага законодателството на Република България и компетентен ще е българският съд.
Участниците приемат също:
(а) да бъдат обвързани от настоящите Официални правила;
(б) че решенията на Журито са окончателни и обвързващи по отношение на всички въпроси, свързани с Конкурса;
(в) че Организаторите могат да използват всяка рисунка, участваща в Конкурса, в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение;
(г) В случай че избраният победител няма да получи или в случай че откаже да получи наградата, последната по преценка на Организаторите може да се присъди на друг участник.

ПРАВО НА АНУЛИРАНЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРСА, ПРОМЯНА И ДОПЪЛВАНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

19. В случай че Конкурсът не се проведе поради причини, извън контрола на Организаторите, които нарушават или засягат администрирането, сигурността, справедливостта, интегрираността или надлежното провеждане на този Конкурс, Организаторите си запазват правото да анулират, прекратят, променят или временно да преустановят провеждането на Конкурса.

20. Организаторите си запазват правото да променят и допълват официалните правила за участие в Конкурса, като промените се отразяват в официалния сайт на Конкурса на интернет адрес: https://morski-svyat.britanica-edu.org

За въпроси и мнения

Пишете ни

Адрес за кореспонденция

гр. София, ул. "6-ти септември" №7

АДРЕСИ на филиали

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- - - 

ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие за обработване на лични данни

ПОЛИТИКА за лични данни